06 Şubat, 2007

Misket Köfte

Sevdiğimiz, hatta yapılması da kolay bir yemek olmasına rağmen köfte çok pişmiyor bizim evde. Bunu fark eder etmez köfte yapmalıyım dedim kendi kendime. Ufak tefek değişikliklerle çok şık bir sunum elde edebileceğimi düşününce, bundan sonra daha sık yapmaya karar verdim.


Malzemeler:

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
  • Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (soğanı ovmak için)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

  • Köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun. Harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (1-2 saat) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın (eğer hemen kullanmayacaksanız buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz).
  • Köfteleri kızgın yağda ara sıra karıştırarak kızartın.
  • Kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün, sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın. 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 çay bardağı kıyılmış maydanozu da soğanlara ekleyip karıştırın ve servis tabağına serpin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dilerseniz domates ile süsleyin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

www.karabiberinmutfagi.com dedi ki...

slm canim misket köfteyi bende yaparim SIKSIK ama senin sunumun cok sik ve güzel ellerien saglik canim banada beklerim