23 Ocak, 2007

Karalahana Çorbası, Mısır Ekmeği ve Fasulye Turşusu

Karalahana çorbası, mısır ekmeği ve fasulye turşusu, çoğumuzun bildiği gibi Karadenizliler'in meşhur üçlüsüdür. Bir Karadeniz gelini olarak benim bu üçlüyle tanışmam ise yaklaşık 3 sene önceydi. Gerçi mısır ekmeği ve fasulye turşusuna o kadar yabancı değildim. Fırınlarda satılan mısır ekmeklerini ara sıra alıp denerdim. Fasulye turşusunu da annemler Karadenizli olmamalarına rağmen yaparlardı, ancak biz turşu olarak yerdik ayrıca kavurmazdık. Karalahana çorbasını ise hep duymama rağmen hiç tatmamıştım. Uzun lafın kısası bu üçlüyü bir arada hiç denememiştim. Geçen hafta kayınvalidem ve eşimin anneannesi bize kalmaya geldiler. Biz de bunu fırsat bilerek Fatma annemden bu üçlüyü yapmasını istedik. Ben işte olduğum için yapım aşamasını göremedim, ama en kısa zamanda öğrenip sizlerle paylaşacağım.





1 yorum:

Tuba dedi ki...

Bir Karadeniz kizi olarak soylemem gerekir ki, ucu de cok guzel gozukuyor. Resimler de tarifler de cok guzel. Bazi kelimeleri cok tanidik buldum. Ben de ayni corbayi yapmayi sevmem, illa degisik bir sey olacak:)) Ben de beklerim, sevgilerimle,