25 Ocak, 2007

Peynirli Börek

Belki çok klasik olacak, ama dün akşam eve geldikten sonra yaptığım peynirli böreği sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler :
  • 2 adet yufka (8 adet börek için)
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Bir yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Yapılışı:

  • Her bir yufkayı önce ortadan ikiye, sonra bu iki parçayı da üst üste koyarak tekrar ortadan ikiye keserek 4 eşit parçaya bölün.
  • Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra, rendelediğiniz ya da ezdiğiniz beyaz peynirin içine karıştırın.
  • Kestiğiniz yufka parçalarından birini alın ve üzerine fırça ile hafifçe yağ sürün.
  • Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız peynirli harçtan istediğiniz miktarda koyun.
  • Sigara böreği sarar gibi, önce sağ ve sol yanlarını içe kıvırarak daha sonra çok sıkmadan gevşek bir şekilde rulo yapar gibi sarın (yufkanın sivri ucunu su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın).
  • Yağlanmış tepsiye dizerek, üzerlerine az miktarda sıvıyağ ile birlikte çırpılmış yumurta sarısı sürün ve arzu ederseniz çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında (~175 derece) üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: