19 Ocak, 2007

Kaşarlı Mantar

Hızlı ve yapımı kolay, ama bir o kadar da lezzetli, sıcak bir aperatif için başka bir tarif aramanıza gerek yok:)

Malzemeler:

  • Mantar
  • Tereyağ
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kekik

Yapılışı:

  • Mantarların saplarını koparın ve kabuğunu soyun.
  • Yıkadıktan sonra kurumaları için kağıt havlu üzerine çukur kısımları aşağıda kalacak şekilde dizin.
  • Kaşarı rendeleyin.
  • Mantarları, pişireceğiniz kaba çukur kısımları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin.
  • Her mantarın içine ufak bir parça tereyağ koyun ve üzerlerine tuz serpin.
  • Rendelediğiniz kaşarı mantarların üzerini kapatacak şekilde yayın.
  • Kaşarın üzerine kekik serpin ve önceden ısıtılmış ~175 derece fırında kaşar kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sinem'ciğim merhaba iadeyi ziyaret yapıyım dedim. Kaşarlı mantarı görünce dayanamadım. Bayılıyorum canım bunun tadına özellikle balık yaptığım zaman mutlaka pişiriyorum ;)

Sevgiler...

Sinem Keleş dedi ki...

Hülya hoşgeldin,

Haklısın gerçekten çok lezzetli oluyor ve balığa da çok yakışıyor.

Adsız dedi ki...

hımmm....lezzetliiii harika bir görüntüsü var..

hemen arşivime ekliyorum...

aa ben kimmiyim :)) pardon tanıtmadım kendimi...fatma ben...hülyanın sitesinden ulaştım sana...
seni de hemen arşivime ekliyorum....

yemeğin çok güzel.. pardon aperatifin..hülyacımın dediği gibi balık olduğunda rahatlıkla kullanabilirim ozaman..

görüşmek üzere...