21 Mayıs, 2007

Susamlı Pilav - Tavuk İncik - Fırında Patates

Uzun ve yorucu bir dönemin ardından tekrar tariflerimi paylaşmaya başlayabilirim. Bu süreç içerisinde yemek yapmaya bile vaktim olmadı açıkçası, annelerin yemekleri ve hazır yemekler ile geçirdik oldukça uzun bir süreyi, tabii eşimin de anlayışı ile...

Bu haftasonu "Kurabiye Ye#22" etkinliği için birşeyler hazırlamak bile nasip olmadı, bir önceki haftadan ertelediğimiz Anneler Günü ziyaretlerimiz ve benim hala yorgunluğumu atamamamın da etkisiyle ne yazık ki bu seferki etkinlikte yer alamadım:( Sayfama uzun bir süredir yeni birşey eklemediğim için taslakları karıştırıp ne yayınlasam diye bakarken işte bu üçlü menüyü buldum, umarım beğenirsiniz.


Tavuk İncik

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk incik
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı:

  • Tavuk incikler yıkanıp temizlendikten sonra kağıt havlu ile kurulanır.
  • Bir tavaya tereyağ koyulur ve tereyağ eriyip kızdıktan sonra tavuk incikler tereyağda kızartılır.
  • Kızaran tavuk incikler aralarda boşluk kalmayacak şekilde bir pişirme kabına yerleştirilir. Üzerlerine önce minik minik doğranmış domatesler, domateslerin üzerine de biberler ve ince ince doğranmış sarımsaklar yerleştirilir. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber de eklenerek pişirme kabının kapağı kapatılır. Kısık ateşte biber ve domatesler yumuşayana kadar pişirilir.

Fırında Patates

Malzemeler:

  • 2-3 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Susam
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Yapılışı:

  • Patates ve havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra arzu edildiği gibi dilimlenir.
  • Diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırıldıktan sonra fırın pişirme torbasına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış ~175 derece fırında iyice yumuşayana kadar pişirilir.

Not: Susamlı pilavın tarifini vermeye gerek duymuyorum, aslında sitede çok basit bile olsa herşeyin tarifi bulunmalı tabii, ama ben pirinç pilavını ölçüsüz yaptığım için tarifi bu şekilde verirsem çok yararlı olmaz sanırım:) En kısa zamanda ölçülü yaparak o şekilde eklemeye çalışacağım. Pilav yapmasını bilenler zaten şehriye yerine susam kavurduğumu anlamışlardır resimden!

Afiyet olsun...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, ayrılmaz üçlü nefis görünüyor, kolaylıklar, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sinemciğim merhaba, dün sayfana gelip nerelerdesin Sinemmmm... yazacaktım ki, yorumları okuyunca arkadaşların sınavın için başarı dileklerinde bulunduklarını okudum. Sanırım zor bir dönem içerisindesin, zira dersler, sınavlar bana zor gelen şeyler. Allah yardımcın olsun. Dilerim sınavlarını başarı ile atlatırsın. Ayrıca susamlı pilavı ben ilk defa görüyorum, ama ilk fırsatta susamlı pilavı deneyeceğim. Ellerine sağlık.

Bu arada birşey soracağım, hani portakal ağacına yazdığın yorumlarda alt kısmına yazdığın kendi linkini nasıl yazıyorsun? Çünkü direk tıklanılarak sayfana ulaşılabiliyor.

Calimero Mutfakta dedi ki...

ozlettiniz kendinizi sevgili mavipire:) insallah sinavlarini super gecmistir.. bu guzel tarif icin (tarifler icin) tesekkurler. ellerinize saglik..

GANNE dedi ki...

Sinemciğim sınavar geçti bitti oh ne guzel rahatlamışsındır. Bir dahaki etkinliğe telafi edersin. :) Biraz dinlen, kendine gel.
Tavuk incik hiç denememiştim. Deneyeceğim bende. Hafif ve sağlıklı bir yemek gibi duruyor. Patatesler de süper. Ellerine sağlık şekeirm. Opuyorum...

Sinem Keleş dedi ki...

Kızlar hepinize teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

merhaba, ohh rahatlamışsınız ne güzel..

Bu sırada yemeğin sunumu müthiş, lezzetli olduğu her halinden belli. Ellerinize sağlık.

Sımmsıcak sevgiler.