14 Mart, 2007

Kabak Karnıyarık

Kabak ile ne yapabilirim sorusuna cevap olabilecek, alternatif bir yemek tarifi ile karşınızdayım:) Benim ilk defa bu sene yaptığım bir yemek olmakla birlikte, lezzet olarak sevdiğimiz, yanında cacık ile güzel bir lezzet ikilisi yakaladığımız, güzel bir menü oldu.

Malzemeler:
  • 4 adet kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

Yapılışı:

  • Kabakların kabuğu soyulur ve yıkanarak kurulanır.
  • Kurulanmış kabakların önce bir yüzünden boylamasına ince bir tabaka kesilerek kabakların tepside düzgün durmaları sağlanır.
  • Kesilen yüzün kabağın tepsiye gelecek alt tarafı olduğu düşünülürse, aynı şekilde kabakların yukarı bakan yüzlerinden de boylamasına ince bir tabaka kesilir ve bu kesilen yüzey boyunca kabağın içi oyulur.
  • Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağ ile kavrulur.
  • Soğanlar pembeleşmeden kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Kıyma suyunu çekmeye başladığında, kabukları soyulmuş ve minik küpler halinde doğranmış domatesler ilave edilir.
  • Bu şekilde de birkaç dakika kavrulduktan sonra tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır ve son olarak doğranmış maydanozlar eklenir.
  • Hazırlanan kıyma harcı kabakların içerisine doldurulur.
  • Salça, 2 su bardağı kaynamış suda eritilerek kabakların bulunduğu tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış ~175 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarmadan (yaklaşık 5 dakika) önce kabakların üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşarların eriyip kızarması beklenir.
Afiyet olsun...

7 yorum:

yemekbahane dedi ki...

oohh görüntü süper..Fikir de süper..Dolmanın yan gelip yatmışı diyelim biz buna :)
Ellerine sağlık..

Denemezmiyim denerimmmm :)))

Müge

Calimero Mutfakta dedi ki...

sinemcim bende bu aksam benzer bi sekilde kabak sandal sefasi yapmayi planliyordum.. kabaklarin firin tepsisine nasil oturtulacagini kaptim senden:)
ellerine saglik..

Sinem Keleş dedi ki...

Mügecim kabak dolmasını seven biri olarak ben çok beğendim, zaten lezzet olarak kabak dolması ile aynı:)

Selmuk, sana da kolay gelsin o halde, aynı zamanda afiyet olsun canım...

Betül dedi ki...

Merhaba Sinem hanım,
Sayfanızı yeni inceledim ve çok hoşuma gitti.Ellerinize sağlık

GANNE dedi ki...

Sinemciğim elleirne sağlık. Çok güzel görünüyor karnıyarık.
Ben de uzun süredir kabak yemeği yapmadım. İyi bir alternatif olacak bu yemek.
Valla bu işe en çok Gökhan seviniyor. Bloglar sayesinde çeşit çeşit yemek yiyoruz diyooo :)

Sinem Keleş dedi ki...

Betül beğenmene sevindim:)

Fadik size de afiyet olsun canım...

BURCUNUN MUTFAGI dedi ki...

dün yaptım en sonunda leziz bir kabak karnıyarık yedik teşekkür ederim:)