06 Nisan, 2009

Patatesli Kek

Tuzlu olarak ne yapsam diye düşündüğümüz olmuştur mutlaka; şöyle börek poğaça falan değil de farklı olsa, ama çok da uğraştırmasa:) Çocukluğumuzdan kalma, anne lezzeti o mis gibi tuzlu kekler mesela... Kayınvalidemin yaptığı patatesli keki hiç yayınlamadığımı farkedince, sizi alıp çocukluğunuza götürmek istedim; buyrun lütfen...


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Un
  • 4-5 adet orta boy patates

Yapılışı:

  • Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
  • Yumurta, yoğurt, sıvıyağ bir kapta çırpılır. Kabartma tozu ve tuz da ilave edildikten sonra karışıma yavaş yavaş un eklenmeye başlanır. Karışım kek hamuru kıvamına gelinceye kadar un eklenir.
  • Kıvamına ulaşınca patatesler ve pul biber eklenerek tekrar karıştırılır. Bu aşamada arzu edilirse dere otu da eklenebilir.
  • Yağlanmış bir fırın kabına boşaltılarak ~175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Beş çayları için harika. Yanında peynir ve turşu da iyi gider dedi içimden bir ses. Eline sağlık ve teşekkürler bu değişik tarif için.

gulsev dedi ki...

Elinie saglık.
Su patates ne kadar mükemmel bir nimet herseye cok yakışıyor.Bircok öğünü onunla karşılayabiliriz.

Yanında bir bardak çayla kekiniz afiyetle yenir :)

lezzetyolculugu dedi ki...

Patatesli kek hiçyemedim ama patatesi çok sevdiğim için deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

Merhaba, peynirli versiyonunu yaparim ama patatesli hic denemedim.
Ellerine saglik...
Hayirli vakitler dilerim.