27 Mart, 2009

Çıtır Börek

  • Böreği çıtır çıtır sevenlerdenseniz, aşağıdaki tarife bir göz atın derim:)


Malzemeler:

  • 5 adet yufka (15 adet börek için)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Beyaz peynir (~250gr)
  • Maydanoz
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
  • Çörek otu

Yapılışı:

  • Yufkaların herbiri 6 eşit parçaya bölünür.
  • İç malzemesi olarak beyaz peynir ufalanır/rendelenir/ezilir ve yıkanıp doğranmış maydanozla karıştırılır.
  • Süt ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.
  • Kesilen yufkalardan bir parça alınır, fırça yardımı ile üzerine süt-sıvıyağ karışımı sürülür. Üzerine bir parça daha yufka yerleştirilir ve hazırlanan iç harçtan koyularak sigara böreğinden daha geniş ve gevşek sarılır.
  • Sarılan börekler yağlanmış tepsiye alınarak birkaç saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Pişmeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış ~175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak sıcak servis edilir ve çıtır çıtır yenir:)

Afiyet olsun...

1 yorum:

Sevgi Küçük dedi ki...

ne güzel olmuşlar öyle çıtır çıtır! çay ve dost sohbetiyle ne güzel giderler şimdi. :)
sevgiler