23 Ocak, 2009

Vişne Soslu Muhallebi

Hastalıklardan rahat bir nefes almışken şöyle basit bir tatlı yapalım artık değil mi:)



Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • 2 yemek kaşığı vişne reçeli
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı:

  • Malzemelerin hepsini bir tencereye alın ve kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dk daha pişirin.
  • Servis yapacağınız kaplara bölüştürdükden sonra soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir pişirme kabında vişne reçelini su ile iyice karıştırdıktan sonra nişastayı da ekleyerek erimesini sağlayın. Daha sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız muhallebilerin üzerine paylaştırın.
  • Muhallebileriniz iyice ılındıktan sonra buzdolabına koyarak soğutun.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyorlar, ellerinize saglik. Sevgiler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Sinem, bloguma gelip yorum biraktiginiz ve de beni hos olmayan bir hatadan dondurdugunuz icin cok tesekkur ederim. Kendime cok kizdim inanin ki. Bu arada gelmisken harika gorunen tariflerinizi de inceleyecegim, gorusmek dilegiyle.
Sevgiler,
Esra