30 Ocak, 2007

Yağsız Karnıbahar Yemeği

Etli ya da kıymalı yemeklerde (beslenme uzmanlarının da belirttiği gibi etin veya kıymanın yağının yettiğini düşünürsek) ayrıca yağ kullanmamaya çalışıyorum, ancak lezzet olarak bir eksiklik hissedildiğinden eşim hemen farkediyor ne yazık ki... Eğer siz de yağsız pişmiş yemek lezzetine alışığım ya da alışabilirim diyorsanız, yemeklere fazladan kalori eklemeye gerek yok diye düşünüyorum.


Malzemeler:
  • Karnıbahar (orta boy)
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı:

  • Karnıbaharı dallarından ufak parçalara ayırın ve yıkayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Soğan ve kıymayı tencereye alın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
  • Salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
  • Karnıbaharı da tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar su koyun.
  • Tuz ekleyin ve karnıbaharlar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

2 yorum:

susam roanne dedi ki...

karnibahar yemegi cok pratik ve lezzetli deneyin...

susam roanne dedi ki...

cok guzel deneyin ...