Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 4 su bardağı süt
- Arzuya göre çikolata
- Yarım paket margarin
- 2 paket krem şanti
- 300 gr kedidili bisküvisi
- 3 adet yumurta
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
Bir tencereye nişasta, şeker ve kakaoyu alalım. 2 su bardağı sütü azar azar ilave ederek topaksız kıvama getirelim. Ağır ağır karıştırarak iyice koyulaşana dek pişirelim. Kremamız koyulaşmaya başlayınca içine çikolatayı alıp eritelim. Göz göz olduğu zaman tencereyi ateşten alıp iyice soğutalım. Kremayı çırpma kabına alalım. Margarini ilave ederek mikser ile iyice çırparak kremaya yedirelim. Ayrı bir kapta 3 adet yumurtayı mikserle köpük köpük olana dek çırpalım. Kremaya yumurtaları da ilave ederek tekrar çırpalım. Başka bir kapta da 2 paket krem şantiyi kalan süt ile birlikte çırpıp hazırlayalım. Uygun bir cam tepsiye kedidili bisküvilerini aralıksız bir sıra halinde dizelim. Üzerine kakaolu kremamızın yarısını dökelim ve eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Kakaolu kremayı eşit bir şekilde yaydıktan sonra, krem şantiden süsleme yapacak kadar ayırıp geri kalan hepsini kakaolu kremanın üzerine yayalım. Tekrar bir sıra kedidili bisküvisi dizelim. Üstüne kalan kakaolu kremanın tümünü dökelim ve yine eşit bir şekilde yayalım. Tepsinin üzerini streç film ile kaplayalım ve buzdolabında birkaç saat bekletelim. Servis yapmadan önce hindistan cevizi ve ayırdığımız krem şanti ile süsleyelim.
Afiyet olsun...
3 yorum:
merhaba mavi pire ,
pastanın görüntüleri çok güzel tarifini de yazabilirseniz çok sevinirim
bu tarif doğru dimi
Tarif belirttiğim gibi Emine Beder'e ait, birkaç kez yaptım ve beğenilen bir pasta oldu. Sizlerin de beğenmenizi umarım.
Yorum Gönder