Malzemeler :
- 2 adet yufka (8 adet börek için)
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Sıvıyağ
- Bir yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Yapılışı:
- Her bir yufkayı önce ortadan ikiye, sonra bu iki parçayı da üst üste koyarak tekrar ortadan ikiye keserek 4 eşit parçaya bölün.
- Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra, rendelediğiniz ya da ezdiğiniz beyaz peynirin içine karıştırın.
- Kestiğiniz yufka parçalarından birini alın ve üzerine fırça ile hafifçe yağ sürün.
- Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız peynirli harçtan istediğiniz miktarda koyun.
- Sigara böreği sarar gibi, önce sağ ve sol yanlarını içe kıvırarak daha sonra çok sıkmadan gevşek bir şekilde rulo yapar gibi sarın (yufkanın sivri ucunu su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın).
- Yağlanmış tepsiye dizerek, üzerlerine az miktarda sıvıyağ ile birlikte çırpılmış yumurta sarısı sürün ve arzu ederseniz çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında (~175 derece) üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder