19 Ocak, 2007

Hünkar Beğendi

Uzun zamandır merak ettiğim, ama hiç deneme fırsatı bulamadığım bir yemekti hünkar beğendi. Neyse ki evdeki patlıcanları sevgili Hatice'nin tarifi ile buluşturabildim.


Malzemeler:

Beğendi için:

  • 3-4 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri (et) için:

  • 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak,doğranmış
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendinin Yapılışı:

  • Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin.
  • Közledikten sonra soyup ezin.
  • Un ve tereyağını kavurun.
  • Sütü azar azar yedirin.
  • Tuzu ekleyin.
  • Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
  • Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.

Etin Hazırlanması:

  • Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
  • Unu ekleyin.
  • Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Etleri bir borcama koyun.
Servis yaparken tabağa önce beğendiyi koyun, üzerine de eti yerleştirin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hımm hımm....ohh canım çekti..

yazpıyosunuz böyle güzel yemekleri uyumluları yanında bide...ohhh :(((
yiyen var yiyemeyen var yaaa :)))))

ellerine sağlık....