Malzemeler:
Beğendi için:
- 3-4 patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri (et) için:
- 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
- 2 diş sarımsak,doğranmış
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Beğendinin Yapılışı:
- Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin.
- Közledikten sonra soyup ezin.
- Un ve tereyağını kavurun.
- Sütü azar azar yedirin.
- Tuzu ekleyin.
- Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
- Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
Etin Hazırlanması:
- Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
- Unu ekleyin.
- Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Etleri bir borcama koyun.
Afiyet olsun...
1 yorum:
hımm hımm....ohh canım çekti..
yazpıyosunuz böyle güzel yemekleri uyumluları yanında bide...ohhh :(((
yiyen var yiyemeyen var yaaa :)))))
ellerine sağlık....
Yorum Gönder