Malzemeler:
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı susuz yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çorba kaşığı mahlep
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için çörek otu
- Yumuşak tereyağı ve yoğurt birbiriyle özleşene kadar karıştırılır.
- Sırasıyla sıvı yağ, yumurta, mahlep, sirke, şeker, tuz eklenip iyice harmanlanır.
- Una kabartma tozu eklenir ve malzemelere yavaş yavaş katılarak aldığı kadar unla yoğrulur.
- Uzunca 2 parmak eninde yuvarlanır, ceviz büyüklüğünde kesilen parçalar uzun çubuk olarak yuvarlatılır ve ortadan ikiye katlanarak iki ucundan hafifçe bastırılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir ve ortası hafif açılarak düzeltilir.
- Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpiştirilip 175 derecelik fırında kızarana kadar (15-20 dk) pişirilir.
6 yorum:
Merhaba, blogun hayırlı olsun, çatal çöreek çok güzel görünüyor. Bende beklerim.
Teşekkür ederim Pembeli,
Aslında siteni ziyaret ettim, ancak hiç yorum yazmamıştım. Bundan böyle daha sık görüşmek dileğiyle...
Merhaba Sinem..
Bloğun hayırlı olsun.Sen çok ziyaretçi alacağa benziyorsun zira tüm tariflerin harika...
Tebrikler, ellerine sağlık..
Ben seni linklerime ekledim bile..Takipteyim :)
Sevgiler,
Müge
Müge iltifatların için teşekkür ederim:)
merhabalar,başakşehir lafı bende tebessüme yolaçtı,neden dersiniz :) bende oradayım...
blogun hayılrı olsun,takipte olacağım :) Selam ve sevgilerimle
Siteniz iştah kabartıyor..
Esra Mobilya
Yorum Gönder