Malzemeler:
- 1 adet ikili ekmek hamuru (fırından alınan hazır ekmek hamuru)
- 2 adet domates
- 2-3 adet çarliston biber
- 1-2 diş sarımsak
- 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Sosis, sucuk, mantar, zeytin, vs.
- Kaşar peyniri
- Kırmızı pulbiber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı:
- Fırından alınan ekmek hamuru 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yoğrularak dinlenmeye bırakılır.
- Domateslerin kabukları soyulur ve biberler ile birlikte küçük küçük doğranır.
- Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince doğranır.
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ, domates, biber ve sarımsaklar bir tavaya alınır ve harlı ateşte kavrulmaya başlanır.
- Domatesler suyunu çekmeye başladığında tuz, kekik ve kırmızı pulbiber ilave edilir. Karışım suyunu çekip koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Büyük bir fırın tepsisi yağlandıktan sonra hamur tepsiye yayılır (ben fırınımın kendi dikdörtgen tepsisine 1 adet ikili ekmek hamurunu yaydım). Bu aşamada hamur sürekli toplandığından arada sırada elinizi yağlayarak hamuru tepsinin kenarlarına kadar yaymaya çalışın, bazen hamurda yırtılmalar olabilir endişe etmeyin; yayma işlemi bittikten sonra elinizle hamuru düzelterek ufak yırtıkları kapatabilirsiniz.
- 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırılıp bir fırça ile hamurun üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.
- Sosis, sucuk, mantar veya dilediğiniz diğer malzemeler doğranarak hazır hale getirilir. Zeytinler ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Kaşar peynir rendelenir.
- Soğumaya bırakılan domatesli karışım hamurun üzerine eşit biçimde yayılır.
- Doğranmış malzemeler domatesli karışımın üzerine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 175-200 derece fırında pişmeye bırakılır.
- Pizza hamuru kızarmaya başladığında kaşar peyniri pizzanın her tarafına serpilir.
- Kaşar peyniri eriyip kızarmaya başladığında fırından alınır.
Afiyet olsun...
10 yorum:
Sinemcigim,
maasallah cok guzel gorunuyor pizza. Ellerine saglık. Takipteyim senin tarifleri...
Fadik :)
blog unu ailecek cok begegndik:) Emre Kagan in da cocuk menusune ait istekleri olacak senden
Sevgiler
Selma
Fadik canım ya, senin de bloğun hayırlı olsun. Masa süsleme taktiklerini aldım:)
Selmuk, sen Emre Kağan'nin sevdiklerini bana yaz ben onun için yaparım:)
hımm tek kelimeyle süperrr, bende yapmayı planlıyordum, tarifiniz işime yarayacak sevgiler elleriniz dert görmesin..
Yıldız teşekkür ederim, denedikten sonra sonucu da bildirirsen sevinirim; şimdiden afiyet olsun...
Pizzanın tepsisine yağ koymayı unutmuşum, dibi mahvoldu :)
Bir pizza yapalım dedik, onu da yüzümüze gözümüze bulaştırdık sanırım...
henüz 15 yaşındayım... bizimkilere bi sürpriz yapmak istedim ... verdiğinizz pizza tarifi gerçekten çok güzel... tüm yazdıklarınızı aynen yaptımm ve harika bi lezzete ulaştım ... yanlız ben hamuru tek parça halinde kullanmadım... ufak ufak yuvarlaklar yaparak minik pizzacıklar oluşturdumm... bizimkiler bayıldı... en kısa zmanda terkar yapmayı düşünüyorum bu acemilikdi (: ... kısaca teşekkürler :)
Denemenize ve beğenmenize sevindim, küçük pizzacıklar yapma fikri de çok hoş gerçekten; davetlerimizde güzel bir ikram çeşidi olabilir.
nerde yanlış yaptığımı buldum benim hamurda sorun oluyor.doğru düzgün yayılmıyor bu da üzerine ne salçayı düzgün sürebilmemi sağlıyor ne de diğer malzemeleri koyabiliyorum
Sinem hanım, merhaba.
Sizden alıntı yaptım. Ellerinize sağlık;
Brokoli çorbası. Hazır Kuşadası, Değirmen çiftliğinin imalatı.
Fırından alınan hamur ile akdeniz pizzaaa... tarifi buradan aldım ve akdeniz pizzaya uyarladım.
http://mavipire.blogspot.com/2007/02/blog-post_8261.html
Sevgiler
Gezginci anne Çiğdem
Yorum Gönder