- Yarım kg köftelik kıyma
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
- Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz (soğanı ovmak için)
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun. Harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (1-2 saat) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın (eğer hemen kullanmayacaksanız buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz).
- Köfteleri kızgın yağda ara sıra karıştırarak kızartın.
- Kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün, sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın. 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 çay bardağı kıyılmış maydanozu da soğanlara ekleyip karıştırın ve servis tabağına serpin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dilerseniz domates ile süsleyin.
Afiyet olsun...
1 yorum:
slm canim misket köfteyi bende yaparim SIKSIK ama senin sunumun cok sik ve güzel ellerien saglik canim banada beklerim
Yorum Gönder