Malzemeler :
- 8 adet milföy hamuru (4 adet börek için)
- 4 adet soyulmuş parmak sosis
- 4 dilim kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Yapılışı:
- 4 adet milföy hamuru tepsiye yerleştirilir.
- Sosisler uzunlamasına dörde bölünür. Kaşar peyniri de sosis dilimleri boyutunda dilimlenir.
- Sosis ve kaşar dilimleri tepsideki milföy hamurlarının tam ortasına gelecek şekilde yerleştirilir.
- Diğer 4 adet milföy hamurunun uygun ölçüdeki bir su bardağı ya da kalıp ile ortaları çıkarılır (ben su bardağı ile çıkarttım, ama şekilli kurabiye kalıpları ile de çok hoş olur).
- Ortalarına pencere açılan milföy hamurları tepsideki milföy hamurlarının üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir (milföylerin katlarının açılması için kenarlarına bastırmayın).
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış ~170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
2 yorum:
Ellerine sağlık canım...Pazar kahvaltılarının sıcaklığında bu börekleri tadmak çok güzel olmuştur eminim...
Selam ve sevgilerimle....
Oya abla teşekkür ederim. Eskiden sabah kahvaltı etmeden ya da sadece 1 bardak süt içerek evden çıkan biriydim, ancak evlendikten sonra eşimin de ısrarlarıyla her sabah düzenli olarak kahvaltı yapıyorum; ama haftasonu kahvaltılarının yerini hiçbir şey tutamaz...
Yorum Gönder