Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 4-5 adet pırasa
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Nohut, fasulye ve mercimeği akşamdan ılık suya koyun.
- Pırasaları yıkadıktan sonra halka olarak (yeşil saplarına kadar) doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereye zeytinyağı ve pırasaları koyun ve orta ateşte 5 dk kadar kavurun.
- Tencereye salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
- Nohut, Fasulye ve mercimeğin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar su ve tuz da ekleyip pişmeye bırakın.
- Nohut, fasulye ve mercimek yumuşadıktan sonra ocağı kapatın. Taze nane ve maydanoz ile birlikte servis yapın.
Not 1: Ben taze nane ve maydanozu içine doğramayı daha çok seviyorum çünkü o zaman yemeğin aroması daha güzel oluyor.
Not 2: Nohut, fasulye ve mercimeği ayrı ayrı haşladıktan sonra da birleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Slm canım hiç üçünü bir arada denememiştim,çok güzel görünüyor.
Farklı bir tarif ellerine sağlık.
www.denizesintisi.com
Ebrucum, denemeni tavsiye ederim. Değişiklikleri seviyorsan beğeneceğini umuyorum.
Yorum Gönder