Malzemeler:
- 250 gr bitter çikolata, doğranmış
- 125 gr tereyağı
- 1 1/2 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 160 gr bitter çikolata
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşömen kağıdı serin.
- Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
- Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.
- Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.
- Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownie'nin üzerine dökün. Tepesine de damla çikolataları serpiştirin ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.
Not:
- Ben kare kalıp yerine yuvarlak borcamda pişirdim, borcamın taban alanı 20 cm'lik kare kalıba göre daha büyük olduğundan brownie daha ince oldu.
- Pişirme esnasında 20 dk'dan sonra kontrol etmeye başlayın, ben 35 dk pişirmeme rağmen üzeri biraz kurumuştu:(
Afiyet olsun...
1 yorum:
Canimmm.. ne gunlerdi ama.. Hatirliyormusun bi keresinde sinav oncesi bi dolu abur cubur alimistik kantinden bi de poset istemistik aldiklarimizi koymak icin. Kantinci amcada afet bolgesine mi gidiyorsunuz demisti bize :) operim canim.. Browniye fazla bakamadim am acanim cekecek diye :):)
Yorum Gönder