Malzemeler:
- Hazır kek ya da evde yapmış olduğunuz kek ve kurabiyelerden artanları kullanabilirsiniz.
- 3-4 kaşık kakao
- 3-4 kaşık istenen türde reçel (ben vişne reçeli kullandım, çikolata-vişne ikilisi güzel oluyor)
- ½-1 çay bardağı süt (cıvıtmadan ıslatacak kadar)
- Fındık yada ceviz (iri kırılmış)
- Kuru üzüm vb. ince doğranmış meyve parçacıkları
- Üsütünü kaplamak için: pasta süsü ve/veya hindistancevizi
- Malzemeleri birbirine karıştırıp iyice yoğuralım ve elde ettiğimiz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız parçaları içinde pasta süsü ya da hindistancevizi olan tabağa atıp her tarafının bulanmasını sağlayalım.
- Topları alıp küçük pasta kağıtlarına ya da kağıt muffin kalıplarına koyarak, hamurumuz bitene dek işlemi tekrar edelim.
- Hazırladığımız topları buzdolabında bir süre bekletip soğuk ikram edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder