Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 100-150 gr kıyma
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı un
- 1 litre su
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kuru maydanoz (süslemek için)
Yapılışı:
- Karnabaharı küçük parçalara ayırıp, güzelce yıkayın ve bir tencerede üzerine su ekleyerek haşlamaya başlayın.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
- Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Salça da kavrulduktan sonra unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un da kavrulunca suyu yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da hızlıca karıştırın ve topak olmamasını sağlayın.
- Karnabaharlar yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve karnabaharları püre haline getirin(ben blendır ile ezdim, isterseniz çatalla da ezebilirsiniz).
- Ezilmiş karnabaharları da çorbaya ekleyerek karıştırın ve tuz-karabiber-kimyon ilavesinden sonra çorbanızın tadını kontrol edin.
- Üzerine kuru maydanoz serperek sıcak servis yapın.
7 yorum:
Sinemciğim,
yine yaratıcılığını göstermişsin. Şımartmıyorum şekerim, sen hak ediyorsun. Ellerine sağlık...
Karnabahar mevisimi bitmeden deneyeyim ben de. :)
Sinem'cim karnabaharı çok severim ama hiç çorbasını denemedim, çok güzel görünüyor denemek lazım ellerine sağlık, sevgiler..
Eline sağlık canım...eminim çok güzel olmuştur.Karnıbaharı ben de çok severim.Kızımla ikimiz için pişer evde sadece :)
Selam ve sevgilerimle...
sinemcim çok güzel bir çorba olmuş,diyet yapanlar içinde ideal karnıbahar çorbası,ellerine sağlık...
sevgilerle...
Fadimecim, teşekkür ederim; denersen yorumunu iletirsin.
Ebrucum, denemeni tavsiye ederim; karnabaharı sevdiğine göre bu çorbayı da seversin.
Oya abla sağol, ama anlamadığım birşey var; karnabaharı neden kadınlar daha çok seviyor:)
Ebrucum, teşekkür ederim, ama diyet yaparken sakın kıyma ve kavrulmuş un ekleme olur mu:)
harika ağız tadımıza uygun 10 aylık bebeğim için hergün taze ve değişik çorbalar yapmam beni mutlu ediyo hemen yarın denicem ellerine sağlık zeynocan
Brokoli kullanmak yerine, daha ekonomik yapacagımız bir corba, lezzet arasındada bence bir fark yok.Elinize saglık :)
Bizde; http://lacivertgibi.blogspot.com/ adlı sitemizde corbayı kremalı olarak denedik, vaktiniz olursa bir bakın.
Yorum Gönder