- Böreği çıtır çıtır sevenlerdenseniz, aşağıdaki tarife bir göz atın derim:)
Malzemeler:
- 5 adet yufka (15 adet börek için)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Beyaz peynir (~250gr)
- Maydanoz
- 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- Çörek otu
Yapılışı:
- Yufkaların herbiri 6 eşit parçaya bölünür.
- İç malzemesi olarak beyaz peynir ufalanır/rendelenir/ezilir ve yıkanıp doğranmış maydanozla karıştırılır.
- Süt ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır.
- Kesilen yufkalardan bir parça alınır, fırça yardımı ile üzerine süt-sıvıyağ karışımı sürülür. Üzerine bir parça daha yufka yerleştirilir ve hazırlanan iç harçtan koyularak sigara böreğinden daha geniş ve gevşek sarılır.
- Sarılan börekler yağlanmış tepsiye alınarak birkaç saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Pişmeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış ~175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak sıcak servis edilir ve çıtır çıtır yenir:)
Afiyet olsun...
1 yorum:
ne güzel olmuşlar öyle çıtır çıtır! çay ve dost sohbetiyle ne güzel giderler şimdi. :)
sevgiler
Yorum Gönder