Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı muzlu süt (200ml)
- 1 paket muzlu puding
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200ml)
- 100 gr bitter çikolata
Yapılışı:
- İlk olarak yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.
- Yumurta aklarını mümkünse cam bir kapta kar haline gelene kadar mikserin yüksek devrinde çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ, muzlu süt ve pudingi (toz halinde) yumurta-şeker karışımına ekleyerek biraz daha çırpın. Bu karışıma elediğiniz un-kabartma tozu-vanilya karışımını da ekleyin.
- Son olarak yumurta aklarını da karışıma ekleyin, ancak bu sefer tahta bir kaşık ile yumurta aklarını söndürmeden dikkatlice karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine ya da kelepçeli kalıba kek karışımınızı boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Kekinizi soğumaya bıraktıktan sonra, kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve içine parçalanmış çikolatayı atarak homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Çikolalata sosunuz ılındıktan sonra soğumuş kekin üzerine dökerek her tarafa eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Not: Çilekli versiyonunda tek fark olarak muzlu süt ve muzlu puding yerine çilekli süt ve çilekli puding kullanıyorsunuz, sonuç aşağıdaki gibi oluyor:)
Afiyet olsun...
5 yorum:
çok lezzetli ve çok şık görünüyor.ellerinize sağlık..
selam,
çok güzel bir görüntü , eminim tadıda güzeldir.
sevgilerimle
Ne güzel bir tarif ellerine saglik.Sevgiyle kal.
Çok şık bir kek olmuş gerçekten.
denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum!!! müthiş bir kek herkes çok beğendi yaş pasta gibi oldu bi dahaki sefere pastaban olarak yapıp arasınada krema fln koymayı düşünüyorum tam bir yaş pasta keki teşekkürleer :)
Yorum Gönder