Titrek
Malzemeler:
- 5 su bardağı su
- 5 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 5 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
- 10 çorba kaşığı lezzo (ben portakallı kullandım, lezzo yerine Tang gibi bir malzeme de kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
- Bütün malzemeler bir tencere içerisine alınır ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra arzu ettiğiniz bir tepsi ya da kalıba önce yarısı dökülür, arasına bisküvi ya da arzu edilen meyvelerden yerleştirilir. Sonra kalan yarısı da dökülür ve ılınması beklenir (bu malzeme ile 20x30 cm boyutunda dikdörtgen bir borcam doluyor).
- Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuyana kadar bekletilir, soğuk servis edilir.
Sütlü Poğaça
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Beyaz peynir
- Aldığı kadar un
- Tuz
Yapılışı:
- Bütün malzeme birarada yoğurulur ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İç malzeme olarak beyaz peynir rendelenir veya ezilir.
- Avuç içersinde yuvarlak olarak açılan hamurun ortasına bir parça beyaz peynir koyulur ve hamur ikiye katlanarak yarım daire şekli verilerek kenarları bastırılır. (Resimdeki iki poğaça da aynı hamurdan yapılmıştır, sadece farklı şekil verilerek üzerlerine susam ve çörek otu serpilmiştir.)
- Yağlanmış tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu veya susam ile süslenir.
- Önceden ısıtılmış ~175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Not: Kuru yufka böreği ise birçok yörede hazırlanan ve çoğumuzun bildiği kuru yufkaların ıslatılarak kullanılması ile hazırlanmıştır. Kuru yufkaların malzemesini bilmediğimden bu tarifi şimdilik es geçiyorum:)
Afiyet olsun...
15 yorum:
selam
neler yapmışsın titrek nedir çok merak ettim kolay gelsin sana.
sevgiler...
tarifleri merakla bekliyoruz
Sinemciğim merhaba, portakallı veya limonlu olarak tahmin ettiğim ilk resimdeki tatlının tarifini sabırla beklemekteyim:))
merhaba,
cok guzel görunuyorlar tarıflerını bekıyoruz
sevgıler...
pembeli gibi ben de o pelteli tarifi bekliyorum. bu yaz sıcaklarında öyle ferah tatlılara ihtiyacımız var...
sevgiler
http://selince.selinozgur.com
merhaba
görüntüler süper
ama sanırım görüntülerye yetinmek zorundayız
yoksa ben şu titreği titretmek istiyorum
:):):):)
sevgiler
Titrek ilk resimdeki o muhteşem görünümlü pasta olsa gerek. Tarifleri çok beklemeyiz değil mi? :(
Sevgiler,
Nalan
Arkadaşlar resimleri yayınlayalı uzun bir süre olmasına rağmen hala tariflerini veremediğim için hepinizden çok özür diliyorum. Tarifi ölçülü yaparak vermek istedim; ancak önemli bir süreç geçirmekte olduğumdan tekrar yapma fırsatım olmadı. Söz veriyorum birkaç gün içinde tarifi paylaşmış olacağım, ilginize teşekkür ederim.
Sinem'ciğim çörekotlu poğaçaya bayıldım. Hadi yaz bir an önce ;)
Sevgiler
sinemcim merhaba canım,hepsi bir harika görünüyor ama ben titreğe bayıldım :) ellerine sağlık canım...
selamlar..
www.denizesintisi.com
Tarifler işin teşekkürler, şu titreği mutlaka denemeliyim. ellerine sağlık:)
Sevgiler,
Nalan
Sinemciğim ben hep geliyorum sayfaya aynı resimleri görünce yayınlamadın hala sandım. :) Ama sen yazmıssın tarifleri. Yeni farkettim. :))) Başlığı değiştirsendin keşke.
Ellerine sağlık şekerim. Çok tembellik yapıyorsun sen ama. :)
Opuyorum...
Merhaba:)
Tariflerin hepsi birbirinden lezzetli. Ellerinize sağlık.
sevgiler,hayırlı cumalar
LULU
Gannecigim, canim benim biliyorum bu aralar çok tembellik yaptım, ama hayatta hiçbirşey nedensiz değildir:)
Bayan Lulu siz de hoşgeldiniz:)
Herkese hayırlı Cuma'lar...
Sinemcim benim gibi sendemi kayboldun ortalardan, yoksa sende :))) neyse..
Bu arada Blogspottan yeni adres aldım, beni linklerine ekler misin?
Nazife
Yorum Gönder