Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 su bardağı su (tavuk göğüslerini haşlamak için)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 adet tavuk bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pulbiber
- Sıvıyağ
Yapılışı:
- Tavuk göğüsleri 3 su bardağı su ile haşlanır.
- Pişen göğüsler bir kaba alınarak minik parçalara bölünür ve tuz-karabiber-pulbiber ile tatlandırılır.
- Tavuk göğüslerini haşladığınız su bir süzgeç yardımı ile süzülür ve içine 2 adet tavuk bulyon eklenerek soğumaya bırakılır.
- Dikdörtgen fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır ve yufkalardan 1 tanesi tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. Yufkanın tepsinin dışına taşan kısımları tepsinin kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılarak yufkanın tepsinin şeklini alması sağlanır.
- Dikdörtgen şeklinde tepsiye yayılan yufkanın üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve ikinci yufka tepsiye yerleştirilir. İkinci yufkanın da tepsi dışına taşan kısımları birinci yufkada yapıldığı gibi tepsi kenarları boyunca düzgün bir şekilde içe kıvrılır.
- İkinci yufkanın da üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür ve üçüncü yufka serilerek aynı işlemler tekrarlanır.
- Üçüncü yufka da yerleştirilip yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış ~175 derece fırında üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir.
- Yufkalarınız kızardıktan sonra fırından çıkarılır ve (yufkalar soğumadan) üzerine soğumaya bıraktığınız tavuk suyu eşit bir şekilde gezdirilerek ıslatılır.
- Hazırlamış olduğunuz tavuk harcı yufkaların üzerine yayılır ve yufkalar tepsinin uzun kenarı boyunca sarılarak rulo haline getirilir.
- Rulo haline getirdiğiniz böreğin ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar fırına verilir.
- Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...
10 yorum:
Merhabalar canım evet ben yeni komşun :)
yoğun istek üzerine dayanamadım ve sizin tarafa transfer oldum :)
Eline sağlık çok güzel görünüyor tarifin....
selamlar ....
Canım böreğin nefis görünüyor ve inanılmaz canım çekti. Ellerine sağlık ;)
Sevgiler
Sinemcigim ellerine sağlık. Çok değişik bir tarif. Çok da leziz görünüyor börekler. Yazdım kenara en kısa zamanda deneyeceğim. :)
Tavuklu borege bayilirim ben. O yuzden eminim bu da cok guzel olmustur. Sinem'cigim, hala bulamadim su ortak yonumuzu:)) Muhendis olmak? ITU'lu olmak? hangisi olabilir:))
Sevgili Sinem,
bayıldım böreğine ellerine sağlık. hele kurabiyeler öyle güzel göründüler ki. sevgiler
Merhaba Sinem tavuklu börek nefis görünüyor ellerine sağlık rulo şeklinde çok güzel bir sunum olmuş bayıldım.görüşmek dileğiyle hoşcakal.
Sinemcim cok guzel gorunuyor, ellerine saglik. Bu defa farkli bir yerde fotografini cekmissin, galiba. Ben arkadaki cattle'i (veya tiryaki) goruyor ve hayalimde mutfagini canlandiriyordum. Simdi diyorum acaba ayni yerde ama cattle'in yeri mi degismis :) Merak ettigim seye bak di mi?
Oya abla tekrar hoşgeldin:)
Hülyacığım, ziyaretin için teşekkür ederim.
Fadik kız, dene memnun kalacaksın:)
Tubacığım, tavuklu böreği sevdiğine göre bu böreği de seveceğini düşünüyorum.
Sevdamavisi güzel yorumun için teşekkür ederim.
Pastacı Kız, sen de hoşgeldin; beğenmene sevindim, yine beklerim.
Minik Kuş, fotoğrafları nerede çektiğimi takip etmene biraz şaşırdım biraz da hoşuma gitti doğrusu:) Işığın durumuna göre bazen mekan değişiyor, ama bu börek de su ısıtıcının olduğu yere yakın bir yerde çekildi, bilmem senin için yeterli olur mu:)
Sinem'cim ellerine sağlık, böreğin değişik ve çok güzel görünüyor, sunum çok şık, sevgil er...
merhaba ben ve teyzem evde dendik çok güzel bir tarif bence herkes yapsın
Yorum Gönder