19 Mart, 2007

Milföy Çanağında Pizza

Haftasonu kahvaltıları için farklı lezzet arayışlarım son sürat devam ediyor:) İşte böyle bir düşünce ürünü olan milföy çanağında pizza ile huzurlarınızdayım...

Malzemeler:

  • 6 adet milföy hamuru
  • 2 orta boy domates
  • 50 gr sucuk
  • 50 gr beyaz peynir
  • 5-10 adet siyah zeytin
  • 25 gr kaşar peyniri
  • Kekik

Yapılışı:

  • Milföy hamurlarını (mümkün olduğunca büyük) yuvarlak bir kalıp ile keserek kenarlarını çıkarın.
  • Elde ettiğiniz yuvarlak milföy hamurlarını muffin kalıbına (ya da şekil verecek başka bir kalıba) yerleştirin.
  • İç malzeme için domates (sulu kısımlarını çıkarın), sucuk ve beyaz peyniri ufak ufak doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp onları da doğrayın. Kaşar peyniri ise rendeleyin.
  • Milföy hamuru ile oluşturduğunuz çanakların içine sucukların yarısını paylaştırın.
  • Sucukların üstüne beyaz peyniri ekleyin.
  • Beyaz peynirin üstüne de tüm domatesi paylaştırın.
  • En üste ise kalan sucukları ve zeytinleri yerleştirip kekik serpin.

  • Önceden ısıtılmış (~200 derece) fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan yaklaşık 5 dakika önce kaşar peynirini de malzemelerin üzerine serpin ve kaşar peyniri eriyip kızardığında fırından çıkarın.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Betül dedi ki...

hımmm bu ne iştah açıcı ve hoş görüntü böyle ellerine sağlık sinem

GANNE dedi ki...

Sinemciğim,
çok yaratıcısın, tebrik ediyorum. Çok güzel görünüyor mini pizzalar. Ellerine sağlık.
Benim bunu yapabilmem için önce küçük kaplar almam lazım. Alınca deneyeceğim. :)

Yemekbahane dedi ki...

ayy bayıldım ben bunlara.Hemen deneyeceğim.Süper !!

Ellerine sağlık
Müge

Sinem Keleş dedi ki...

Betül, Fadik ve Müge, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben bu iltifatlarla daha ne güzel lezzetler yakalarım:)