28 Mart, 2007

Beyaz Kale Ardındaki Sürpriz:)

Evdeki sürpriz çikolatalar ile bu pastayı yapmayı uzun zaman önce aklıma koymuştum. Çikolatalı bir kek arasına sürülmüş beyaz krema ve kekin etrafını çevreleyen beyaz çikolata duvarının içinde sürpriz çikolatalar... Geçtiğimiz haftasonu bu planımı uygulamaya koydum ve pastamı yaptım, ancak beyaz çikolatayı pasta etrafında kullanmak çok iyi bir fikir değil; neden derseniz içini gösteriyor:) Ya da çikolatayı yağlı kağıda biraz kalın sürmek lazım ki içini göstermesin, belki keki kakaolu kullanmasaydım o da daha iyi sonuç verebilirdi bu içini gösterme hususunda:)


Malzemeler:

  • 1 adet kakaolu pastaban
  • 1 paket vanilyalı Crem'ole
  • 1 poşet krem şanti
  • 2,5 su bardağı süt (krema için)
  • 1/2 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
  • 2 adet muz
  • 1 paket (80 gr) beyaz çikolata
  • Sürpriz çikolata

Yapılışı:

  • Pastabanın alt parçasını pasta yapacağınız zemine alın ve 1/4 bardak soğuk süt ile ıslatın.
  • Crem'ole ve krem şantiyi beraber bir çırpma kabına alın ve 2,5 su bardağı sütü ekleyerek mikser ile çırpın. Bu aşamada, krema size göre çok koyu kıvamlı gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  • Kremanın yarısını ıslattığınız pastaban üzerine yayın ve dilimlediğiniz muzları krema üzerine yerleştirin.
  • Pastabanın üste gelecek parçasının içine de ince bir tabaka krema sürün (muzlara iyice yapışması için) ve alt parçanın üzerine yerleştirin.
  • Kalan 1/4 bardak süt ile de yerleştirdiğiniz üst parçayı ıslatın.
  • Kremanın kalan yarısı ile pastanızın üzerini ve yanlarını kaplayın. Bu aşamada pastanızı dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Pastanızın çevresini ve yüksekliğini ölçerek, yağlı kağıttan bu ölçülere uygun dikdörtgen bir parça kesin. Erittiğiniz çikolatayı yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde sürün ve birkaç dakika bekleyin. Pastayı buzdolabından çıkarın ve yağlı kağıdı pastanızın etrafına dikkatli bir şekilde sarın, sonra tekrar buzdolabına kaldırın.
  • En az 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra pastanızın etrafındaki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın.
  • Son olarak sürpriz çikolatalarınızı pastanızın üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun...


6 yorum:

Calimero Mutfakta dedi ki...

ufff... ne guzel gorunuyor o oyle.. tatmak lazim..
sinem cim su yagli kagitla pastayi cikolatalama konusunu bi turlu deneyemedim.. merak ediyorum yapabilecek miyim acaba diye..

GANNE dedi ki...

Ya çok güzel görünüyor, biz de isteriz. Maaşallah Sinemciğim, ellerine sağlık. Yaratıcılık bu olsa gerek. :)

Adsız dedi ki...

Sinem ellerine sağlık pasta muhteşem görünüyor, çok leziz, kolay gelsin, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sinemcim, bu transparan pasta:) çok güzel görünüyor,acaba, yağlı kağıdın ilk katına siyah, üzerine beyaz çikolata sürüp duvar yapılsa nasıl olur ki :) Ya da çikolatayı sürdükten sonra kivi, çilek gibi dilimlenmiş meyve yapıştırılsa:) şimdiden hayalini kurdum bile, bu hafta sonu kolları sıvamam gerekecek:)

Sinem Keleş dedi ki...

Selma, bence hemen dene, yapabilirsin, korkma:)

Fadik, beni şımartıyorsun ama...

Ebrucum, beğenmene sevindim, teşekkür ederim.

Nazife, yapmadan önce böyle transparan olabileceği hiç aklıma gelmemişti:) ama bahsettiğin fikirlerinin uygulanmış halini en kısa zamanda sayfanda görmek istiyorum ona göre:)

Adsız dedi ki...

Süper olmuş...
İlk misafirlerime Beyaz Kale inşa edicem :) Bölece hem onları büyülemiş hem de iştahlarını açmış olarum :))


Ellerine sağlık...

http://aslininbahcesi.blogcu.com/